perjantai 19. kesäkuuta 2020

Jotain minulta puuttuu

Kirjoitin kuukausi sitten ensimmäisestä mysteeripeitostani. Samassa blogissa kirjoitin, kuinka olin liittynyt uuteen mysteeripeittoryhmään. Claudia mysteries quilt on ryhmän nimi ja sinne ilmestyy joka kuukauden ensimmäinen päivä uusi blokki ommeltavaksi. Koska mennään jo kesäkuussa kuusi erilaista blokkia on tehty ja toiset kuusi ovat vielä jäljellä. 


Valitsin tähän mysteeripeittoon kankaat, joita löytyy kangasvarastostani. Ovat itselleni hyvin epätyypillisiä värejä, mutta kun tuollaisia kankaita on  hankkinut, niin eiköhän niistä jotain voi tehdäkin. 

Tällä mysteeripeittoryhmällä on omat facebook sivut ja olen tietenkin liittynyt sinnekin. Siellä  tilkkuilijat jakavat kuvia tehdyistä blokeistaan ja kangasvalinnoistaan. Jotkut ovat alkaneet tehdä tätä peittoa joulukankaista. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Jotain minulta puuttuu, jouluinen tilkkupeitto. Siispä aloin tekemään tosia blokkeja joulukankaista. Niitäkin löytyy omasta varastosta. Tällaiset ovat samat blokit joulukankaista. Tunnustan , vaaleaa jouluista taustakangasta täytyi käydä ostamassa JoAnnasta. Onneksi korona rajoituksia purettiin ja pääsi pitkästä aikaa hypistelemään kankaita. Tilkkutyön viimeinen blokki julkaistaan joulukuun alussa, joten peittokin valmistuu sopivasti jouluksi. Minulla siis toivottavasti valmistuu kaksi peittoa.

Jossain blogissani kirjoitin, kuinka tilkkuilu on välineharrastus. Tarvitaan mitä erikoisempia välineitä, jotta työ olisi nopeampaa ja helpompaa. Tilkkuiluun erikoistuneita liikkeitä kun kiertää, löytää monesti tavaroita, joita ei tiedä tarvitsevansa... ennen kuin tarvitsee.

Ostin viime syksynä jostain tilkkunäyttelystä viivaimen, jonka avulla saa helposti tasattua oikean kokoisia kappaleita, kun ommellaan lentäviä hanhia. Alarivin keskimmäisen blokin tähden sakarat on tehty tällä lentävät hanhet systeemillä. Tein tuohon pinkki/turkoosi peittoon ko. blokkia ja harmittelin, miten onkin hankala siistiä kappaleita ompelun jälkeen oikean kokoisiksi.


Kun tuli aika tehdä joulukankaasta samaa blokkia, muistin tuon viivaimen ja voi kuinka helppoa sillä olikaan siistiä ommellut palat!  Voisin tehdä lentäviä hanhia vaikka enemmänkin, kun omistan noin kätevän viivaimenkin. Katsotaan mitä seuraavien kuukausien blokit pitävät sisällään, jos vaikka lisää lentäviä hanhia.



1 kommentti:

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...