perjantai 5. huhtikuuta 2019

Pääsiäispupuja


Jos vaikka, jollain blues keikalla on hiukan tylsää, (anteeksi Mieheni 😊) voi aikaa kuluttaa surffailemalla sosiaalisessa mediassa. ”Vahingossa” voi eksyä Instagramiin katselemaan erilaisia tilkkujuttuja. Näin minulle kävi eräänä lauantai-iltana. Taustalla soi blues chicagolaisessa pubissa. Mieheni valokuvasi ja minä katselin kuvia toisten tekemistä tilkkutöistä. Silmiini osui ihana pupujussi peitto. 
Talletin kuvan peitosta ja aloin tarkastelemaan sitä lähemmin paremmalla ajalla. Pupujussit oli tehty erivärisistä keväisitä kankaista ja pupujen välissä oli jokunen porkkanakin. Malli ei vaikuttanut kovin vaikealta. Tällä tilkkukokemuksella saatoin kuvasta päätellä, miten pupublokki on tehty. ”Olisi mukava tehdä tällainen peitto” ajattelin.  Internetistä löytyi toisen tilkkuilijan bloggi, jossa oli kuvalliset ohjeet pupun tekoon, mittoineen kaikkineen.

Goodwill kirpparilta löysin pakkauksen käsin värjättyjä kankaita. Kankaita oli 12:ta eri väriä. Yhtä väriä oli juuri sen verran, että siitä sai kaksi pupua. Siitä se sitten lähti! Välikankaaksi valitsin omista kangasvarastoistani keväisen vihreän kankaan, sillä ruohikon vihertymistä odottelen jo kovasti.
Pari päivää meni tämän pupupeiton parissa. Peiton vuori löytyi kangasvarastostani,  jotain Finlaysonin vanhaa kangasta. Tikkasin peiton tylsästi blokkien väleistä suoralla tikkauksella. Pupuille tein viikset kirjontalangalla ristiin solmien. Lankalaatikosta löytyi jokaiselle pupulle yksilöllisesti sopiva viiksien väri. Peiton ulkoreunaan tikkasin ompelukoneeni kuviovalikoimassa olevalla kukkarivistöllä..

Saanko esitellä, ”Easter  Bunnies” (Pääsiäispuput). Kokoa peitolla on vain 93 cm X 112 cm. Pupuja peitossa on 24, mutta porkkanat jätin tekemättä. 

Mieheni kysyi mitä teen peitolla? Kaapin hyllylle vielä laitoin. Ajatellen, että tähän peittoon kääritään joku pikkuinen, kun Kurikassa mennään pääsiäiskokkoa ihmettelemään. Sitten joskus!  Tämän peiton ääressä kerrotaan vunukoille (lastenlapsille) tarinoita Mumman ja Paapan Amerikan pääsiäisitä.

1 kommentti:

  1. Onpa ihana! Käsinvärjätyt kankaat sopivat hienosti ähän työhön.

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...