tiistai 23. huhtikuuta 2019

Jotain muutakin kuin tilkkuja



Suomessa ollessani ihailin Piirakka villasukkia. Malli näytti facebookin kuvissa niin vaikealta, että en heti uskaltautunut sitä kokeilemaan. Marttojen nettisivuilta löysin ohjeen, joka ei yllätyksekseni ollutkaan vaikea. Kuvassa on ensimmäinen pari, jonka tein Suomesta tuomistani langoista. Odottavat vielä päättelyä ja höyrytystä. Nyt on toinen pari jo puikoilla. Niihin löysin langan Goodwill kirpparilta. Kokonaisen dollarin maksoi kaksi kerää, ihan hyvää sukkalankaa.

Goodwill on suosikkipaikkani kirppareista. Varsinkin St Charlessa olevasta Goodwillista löytyy melkein aina tilkkukankaita tai muuta tilkkuiluun liittyvää tarviketta. Kirppari on lähellä asuntoaluetta, jossa oli väliaikainen asuntomme tammikuussa.







Noin kuukausi sitten teimme Mieheni kanssa viikonloppureissun Beloittiin Wisconsin puolelle. Sunnuntaina kävimme kierrätysliikkeessä, jossa oli kierrätysmateriaalista tehty uusia tavaroita. Minä löysin harmaasta laudasta tehdyn linnunpöntön. Siinä ihana koriste meidän "isoon" puutarhaan.

Mallailin pöntölle paikkaa patiollamme ja totesin, että harmaa väritys ei ole hyvä. Siispä seuraavalla kerralla Joannassa (askartelu ja kangaskauppa) käydessäni, tutkin poistohyllyjä ja löysin kivoja värejä, joilla voisi linnunpöntön maalata. Maitomaalilla maalasin seinät ja katon. Mieheni oli ostanut tummaa petsiä omaa projektiaan varten talvella. Sillä maalasin pöntön jalan. Kukkasia maalasin akryylimaaleilla. Pöntöstä tuli kiva, kunnes Mieheni lakkasi sen mattasuihkelakalla. Maitomaali reagoi oudosti lakan kanssa. Maalinpintaan tuli vaaleita, maidon näköisiä laikkuja. No, kelpaa se tämän kesän. Ensi kesäksi se täytyy maalata kuitenkin uudelleen. Silloin käytän jotain muuta lakkaa.






Pääsiäiseksi tein kangaskulhoja. Ohjeen löysin Katrin Tilkkukauppa blogista. Yksi kulhoista jäi pääsiäismunineen Tarjalle Napervilleen  muistoksi  Finnladyen tapaamisesta. Toinen on ollut omalla keittiönpöydällämme pääsiäisen ajan. Kummallisen hyvin ovat munat siinä säilyneet. Kulho oli mukanamme St Louisissa, jossa vietimme pääsiäisenpyhät. Pieniä pääsiäismunia riittää vieläkin. Kaksi kulhoista odottaa vielä sijoituspaikkaansa.





Kangaskulhoja tehdessä kankaasta jäi pieniä tilkkuja, joita en 


malttanut heittää roskiin. Tilkuissa oli  vanu silitettynä nurjalle puolelle. Tein näistä "ilman ilkeistä" pikkupaloista pussukan, jossa kulkeutuivat pääsiäismatkalla kännykän ja tabletin laturit. Käyttötarkoitus siis löytyi tällekin pussukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...