tiistai 3. maaliskuuta 2020

Sisustustikapuut ja tilkkupeitot


Olen monesti miettinyt, miten saisin valmiit tilkkupeitot kotona kauniisti esille. Sohvan selkämykselle … joo, niin, mutta kun siinä on jo yksi peitto suojaamassa selkämystä likaantumista ja pari peittoa, joita käytetään kun katsotaan telkkaria. Ei mahdu vaikka sohvamme onkin aika iso. Sitten keksin, sisustustikapuut.

Löysin paikallisessa askarteluliikkeestä kyseiset tikkaat ja kun vielä sattuivat olemaan halvennuksessakin, ostin ne. Nyt ne nojaavat olohuoneen seinäämme vasten ja niissä roikkuu tällä hetkellä kaksi viimeisintä tilkkupeittoani. Toinen on Lumihiutale peitto, josta olen kirjoittanut jo aikaisemmin blogissanikin.









Toinen on viimeisin peitto, jonka olen tehnyt itselle. Sen värit ovat aika vaaleat.(Verrattuna minun normaalisti käyttämääni väriskaalaan 😀)  Kun  Mieheni näki peiton ensimmäisen kerran puoli valmiina, hän totesi peiton olevan raikas. Siitä tulikin sitten peiton nimi "Raikas", Amerikaksi "Fresh". Löysin peittoon käyttämäni kangaskaitaleet, tilkkukiltamme lahjoituspöydästä. En muista löysinkö mallin netistä, vai mistä. Joka tapauksessa sille ei ole täydellistä esikuvaa, eli voisiko sitä nyt sitten sanoa  itse suunnitelluksi.  Aloitin blokkien teon syyskuussa tilkkuretriitissä ja sain peiton tammikuussa valmiiksi. Kuvasta näkyy myös millaisen vuorikankaan raikkaaseen peittooni valitsin.


Kodistamme kahden mailin päässä, on uusi tilkkukangaskaupan, Blue Willow, jossa on myös tilkkutöiden tikkauspalvelu. Tikkautin ensin tuon lumihiutale peiton siellä. Valitsin tikkauksen, jossa on myös lumihiutaleita. (kuvassa) Hinta oli kohtuullinen ja toimitus nopea. Viikon kuluttua sain hakea lumihiutale peiton kotiin. Samalla kertaa jätin raikkaan peiton tikattavaksi. Senkin valmistumiseen meni noin viikko. Ihaninta on se, että paikka on niin lähellä. Nyt saa nopeammin peitot valmiiksi asti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...