keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Keväinen tilkkusilppu -peitto

Aurinko paistaa ja lumet ovat sulaneet. Yhtenä iltana ja yönä alkuviikosta lunta tuli aika reilusti, mutta päivä sulatti kaiken pois. Ruoho vihertää ja narsissit puhkeavat piakkoin kukkaan. Syksyllä istuttamani tulppaanit kasvavat jo pintaan. Kukkia saa vielä odottaa; kunhan ei orava vain käy syömässä kukan nupuja pois. Kyyhkyset kujertaa ja kardinaalilintu pariskunta on nähty kotipuissamme. Se tietää kevään tuloa.

Tilkkukiltamme lahjoituspöydällä oli tarjolla loppuvuodesta jonkun lahjoittamaa tilkkusilppua. Eri värisiä ja  levyisiä kaitaleita. Minä nappasin ne mukaani, koska pidin niiden väreistä. Joku tilkkuilija kertoili nettiblogissaan miten toisen tilkkuilijan jämätilkut saavat sormet syyhyämään ompeluun. Niin kävi minullakin. Aloin yhdistelemään näitä kaitaleita neliöiksi. Tein neliöistä melko isoja 10 X 10 tuumaisia. Näitä neliöitä olisi ommellut vaikka kuinka paljon, työ oli niin mukavaa!

Kun olin ommellut neliöitä mielestäni tarpeeksi, leikkasin luonnon valkoisesta kankaasta samankokoisia neliöitä ja ompelin kaitaleblokin ja valkoisen palan keskeltä kulmittain yhteen. Näin sain blokkeja, joiden yksi kulma muodostui valkoisesta kolmiosta ja toinen  kulma värikkäistä kaitaleista.

Suunnitteluseinälläni sommittelin blokit mieliseeni järjestykseen. Blokkien ompelu yhteen oli helppoa kun suunnitelma oli valmis. Vuoriksi löysin kangaskaapistani syksyllä Pelastusarmeijan kirpputorilta ostamiani sorsakankaita. Ei nyt aivan minun makuuni mutta niissä oli pituutta sen verran paljon, että riittivät hyvin vuoreksi. Vein valmiin tilkkupinnan vuorikankaan kanssa tikattavaksi Blue Willow Mercantile liikkeeseen, joka on tässä kotimme lähellä. He tikkasivat peiton kolmio kuvioinnilla ja se valmistui parissa päivässä, juuri, ennekuin Corona rajoitukset astuivat voimaan. Minulle jäi sitten enää reunakaitaleen ompelu.Nyt on sitten parisänkymme päällämme uusi peitto. Tarpeeksi iso ja iloisen värinen.
 Joskus tulee pieniä virheitä, mutta niitä voi korjailla, vaikka valmiilla ompelukuvilla. Nostalgic Luhta -merkin olin tallettanut jostain vanhasta vaatteesta ja nyt se löysi paikkansa tästä peitosta.
 

Huomaa, tässä kuvassa on Caphorn -purjehdusmerkki, myöskin peittämässä pientä virhettä.


Tässä kuvassa näkyy peiton nimi ja vuorena käyttämäni sorsakangas. Vuoressa on myös toisenlaistakin sorsakangasta, ei pelkästään tätä.


Peiton nimessä käyttämäni sana "scrap" tarkoittaa tilkkutekniikkaa, jossa käytetään erivärisiä ja erikokoisia tilkkuja. Työssä ei suunnitella värejä etukäteen, otetaan se tilkku, mikä sattuu laatikosta käteen sillä kertaa tulevan.  Suomennettuna nimi voisi olla "Keväinen tilkkusilppu".

1 kommentti:

  1. Todella upea! Hieno tapa käyttää silppuja ja tuo tikkaus sopii hienosti tuohon malliin. Onnittelut ihanasta lopputuloksesta!

    VastaaPoista

Peruutettu

Vietämme toista kevättä täällä Amerikassa. Kaiken piti olla tuttua ja turvallista, mutta sitten maailmalla alkoi kiertää Corona. Tekemiset j...