torstai 5. maaliskuuta 2020

Kevään tulppaanit

Mikä on kevään merkki? Se kun, kauppoihin ilmestyy tulppaanikimppuja. Täällä ne taitavat tulla  aikaisemmin kuin Suomessa, mutta joka tapauksessa niistä alkaa kevät tai ainakin kevään odotus.

Löysin paikallisesta pikkutavaratalosta, joka on erikoistunut kausituotteisiin ja luomuun tällaisen tulppaani istutuksen. Traden Joe`s on kaupan nimi ja sieltä saa parhaimmat ja säilyvimmät kukkaset edulliseen hintaan. Tässä istutuksessa sipulit ei olekaan kaivettu maahan, vaan sipulit ovat muovialustan päällä, josta ne kasvattavat juurensa alhaalla olevaan veteen. Varret ovat aluksi ihan lyhyitä mutta kasvavat lasimaljakon sisällä ja pysyvät siten hyvin kasassa.
















Tulppaani istutuksen kaveriksi piti tietysti ommella tulppaanipöytäliina.
Keittiön pöydälle ompelin keltaisen ja punaisen sävyisiä tulppaani blokkeja vierekkäin ja kanttasin liinan oransilla. Tikkasin liinan omalla koneellani tulppaaninkukan reunoja pitkin ja lehtiin vihreällä vinoja lehtiruoteja. Siitä tuli ihanan keväinen. Harmi vain, että ei vielä malta pitää sitä arkisin pöydällä, valkoinen pohja kun likaantuu niin helposti. Säästelen liinaa vielä pääsiäiseen.

Pöydällä on nimipäiväkseni ostamia Marianne karkkeja, joita tarjosin tilkkupiirin naisille. Genevassa on kauppa, josta voi ostaa skandinaavisia tuotteita. Fazerin suklaata ei tällä kertaa ollut mutta Marianne karkit olivat piirin naisille ja pastorille mieleen.











Keittiössä olevan senkin päälle ompelin liinan eri sävyistä pinkeistä tulppaaneista. Asettelin tulppaanit eri tavoin kuin ruokapöydän liinassa. Aserttelin ne vastakkain. Tikkasin tulppaanin kukat taas reunoja pitkin, mutta tähän liinaan ompelin lehtiruotit pituussuuntaan. Kanttasin liinan pinkillä. Liinan seuraksi ostin antiikkiliikkeestä vaalean punaisia tekotulppaaneja, jotka näyttävät ihan aidoilta. Valittavasti kukat eivät näy tässä kuvassa. Ovat tuossa edellisessä kuvassa ikkunalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...