torstai 23. toukokuuta 2019

Tilkkutöitä ihastelemassa

Keskimmäinen tyttäreni kyseli äitienpäiväkortissaan mahdetaanko täällä viettää äitienpäivää? Kyllä vietettiin! Täällä vietetään kaikkia mahdollisia juhlia, jotka voi tavalla tai toisella kaupallistaa. Ensi viikolla vietetään Memorial day:tä ja siihen liittyen mainoslehdet ovat erilaisia tarjouksia täynnä. (Memorial Day on Yhdysvaltain asevoimien palveluksessa kaatuneiden miesten ja naisten muistopäivä, kertoi Wikipedia) Kauppoihin on jo myös ilmestynyt koristeita ja tavaroita, joita tarvitaan USA:n itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta. (Siihen on vielä yli kuukausi!) Asuntomme seinässä, kadun puolella on kiinnike, johon saa lipputangon. Me laitamme tankoon kaksi lippua, Suomen ja USA:n. Molemmat otimme Suomesta mukaamme.

Äitienpäivän aattona olimme Mieheni kanssa tutustumassa naapurikaupungin Napervillen Tilkkukillan 25 -vuotisjuhlanäyttelyyn. Kilta oli koonnut erittäin upean näyttelyn kiltalaisten tekemistä töistä. Pidin tästä paikallisesta tilkkutyönäyttelystä enemmän kuin maaliskuun lopussa Chicagossa olleesta isosta kansainvälisestä tilkkutyönäyttelystä. Paikallisen näyttelyn pystyi hahmottamaan ja sisäistämään helpommin, kun taas kansainvälinen näyttely ahdisti suuruudellaan. Koko ajan oli mielessä, näenkö kaiken olennaisen. Upeita töitä oli niin paljon.

Tässä kuvia Napervillen näyttelyn töistä, joista pidin.

Spin Cycle; tähän on käytetty miehen vanhat - ja ei niin vanhat, paidat.


Hawaiia Memories (Muistoja Hawajilta)

Mieheni suosikki!
Ihania mäyrispeittoja!


Erilaisia myyjiä oli Napervillen näyttelyssä vähemmän kuin Chicagossa, mutta silti omaan kassiin eksyi jotain. Esim. tilkkutöiden tikkaukseen tarvittavia paksuja, pleksistä valmistettuja ohjaimia. Niiden avulla voi tikkauksen ommella suoraan työhön. En ole vielä kokeilut niitä, mutta ehtiihän tuota vielä monta kertaa. Ja miten ne toisten hylkäämät tilkut ovat aina mielenkiintoisempia kuin oma tilkkusilppu. Pari pussia tilkkusilppua siirtyi omaan kaappiini.
Äitienpäivä iltana suomalaiset ystävämme, jotka asuvat täällä Genevassa, tulivat iltapalalle. Olin ostanut vohveliraudan ja sitä piti kokeilla. Netistä löysin amerikkalaisten vohveleiden ohjeen. Rauta toimi mainiosti ja vohvelit onnistuivat. Mieheni totesi, että kyllähän kaikki on hyvää, kun on paljon kermavaahtoa, pannukakkusiirappia ja tuoreita marjoja.😊 Tämä vohveleiden paistaminen ei jäänyt varmasti ainoaksi kerraksi. Lupaan paistaa kaikille Suomesta tuleville vieraillemme amerikkalaisia vohveleita, kermavaahdolla, siirapilla ja tuoreilla marjoilla!
Minun äitienpäivä Mäyris. 
Tätä ei vie terassilta tuuli, sillä se on tehty raudasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...