torstai 30. toukokuuta 2019

Kirppareilla on kierrelty

Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen innokas kirpputoreilla kiertelijä. Enkä vain kiertelijä, vaan aina sieltä myös jotain mukaakin lähtee. Töissä ollessani kiertelin kirpputoreja ideoita ja inspiraatioita hakien. Monet leiriaskartelut olen keksinyt kirpputorin tavaroita katsellessa.

Täällä Amerikassa olen jatkanut tätä harrastustani. Blogini seuraajat ovat lukeneet, miten olen löytänyt tilkkutöihini kankaat kirpparilta. Tilkkutöiden tekeminen on täällä niin yleistä, että kankaita, erilaisia tarvikkeita ja ohjeita löytyy edullisesti kirpputoreilta. Kunhan sattuu oikeaan aikaan paikalle, sillä ne myös liikkuvat  nopeasti eteenpäin.



Tavallisilla vaatekirpputoreilla etsin aina sen osaston, jossa on myydään vanhoja hoitajien paitoja. Täällä erilaisissa hoitoloissa hoitajat käyttävät puuvillaisia vaatteita. Paidat ja housut on tehty kunnollisesta paksusta puuvillasta ja kuoseja löytyy vaikka mitä. Usein kankaiden kuosit kertovat hoitajan työpaikasta. Lastenhoitajien paidoissa on lapsellisia kuvia, kun taas eläintenhoitajilla eläimiä jne. Paras löytöni on Helinä -keiju ja Mikki ja Minni paidat. Kolmella dollarilla saa käytetyn paidan ja siitä säästeliäs tilkkulija tekee melkein mitä vain 😊. Missä mahtoi olla töissä hoitaja, jonka paidassa oli erilaisia laukkuja?

Pesen paidat ja leikkaan tai ratkon saumat auki. Kaikki mahdolliset taskut yms. otetaan talteen. Lopuksi silitän kappaleet odottamaan tilkkuompelua
Suurin ongelmani on, mitä niistä maltaisin ommella.

Kankaita on mukava hypistellä ja suunnitella mitä niistä tekisi.


Tässä onkin osa tilkkutöiden ihanuutta. Saa suunnitella ja ideoida miten yhdistäisi eri väri ja kuosit. Toisaalta kun välillä kääntelee tilkkukasojaan, muistaa mitä ihanuuksia omistaa. Ihanuuksilla tässä tarkoitan näitä värikkäitä ja kaunis kuosisia kankaita.

Vanhoista hoitajien paidoista olen tähän mennessä tehnyt vasta nämä pussukat. Musta laukku kuosinen vinovetoketju pussukka valmistui lyhyt hihaisen paidan hihakappaleista ja vaaleat penaalit pitkähihaisen paidan yhdestä hihasta. Vielä siis on näitä tilkkuja jäljellä. 







Kirpputorilta löysin myös kokoon taitettavan pienen silityslaudan, jota tarvitsin tilkkuretriitissä. Päällystin sen samalla kankaalla, jolla olen jo Suomessa päällystänyt silityslautani. Vanha hihalauta nurkassa odottaa vielä samanlaista päällystä. 


Tuosta retriitissä lisää toisessa blogikirjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...