torstai 21. maaliskuuta 2019

Käsityötilastoa

Kerään tilastoa, millaisia käsitöitä täällä Amerikassa oloni aikana tulen tekemään.Tilastot ensimmäisten kolmen kuukauden ajalta näyttävät, että …

Villasukkia on valmistunut kolme paria. Mieheni sai yhdet nimipäivä lahjaksi ja tulivat heti käyttöön tammikuun pakkasissa. Kahdet on päätelty, odottavat vain höyrytystä ja yhdet  valkoiset pitsisukat ovat puikoilla. Hyviä villasukkalankoja en ole täältä vielä löytänyt. Langat, joita olen nähnyt, ovat olleet niin paksuja, etten niistä sukkia kutoisi. Olen sellaisten ohuiden sukkalankojen ystävä. Elättelen toivetta, että ensin kutoisin mukanani tuoman varaston loppuun ja vasta  sitten alkaisin etsiä uusia lankoja. Katsotaan miten käy.

Pussukoita / kasseja on ommeltu kolme. Niistä onkin ollut juttua tässä blogissa ja kuvia facebookissa. Käyttöön niistä on päässyt vain mieheni lounaspussi. Vaatteita ei ole ommeltu yhtäkään. Kuopus on Suomessa ostanut yhden softshell kankaan pyynnöstäni ja kaavat takkiin on tilattu. Syksyksi siitä ulkoilutakkia suunnittelen. Jonkun verran toin mukanani trikookankaita, joista olen ajatellut vaatteita ommella, kun tarvetta ilmenee. Paikallisesta kangaskaupasta en ole aikuiseen makuun sopivaa trikookangasta vielä löytynyt. Sateenkaaren väriset yksisarviset eivät oikein ole mun juttuni!

Tilkkutöitä olen tehty 13 erilaista.  Niistä kymmenen on ollut tilkkupintoja kirkon tilkkuryhmään. Ryhmässä ne työstetään peitoiksi. Aikuisten peiton kokoista tilkkupintaa olen tehnyt neljä ja lasten peittojen tilkkupintaa  kuusi. Omia projekteja  on kaksi tilkkupintaa, jotka odottavat välivanua, taustaa ja tikkausta. Nämä omat tilkkupinnat ovat blokkikokeiluja, eivätkä sen tähden ole kooltaan kovin isoja. Pinnoista on ollut kuvat facebook päivityksissä. Ainoa tilkkutyö, jonka olen saanut valmiiksi, on edellisessä blogissani esitelty joutsen seinävaate.

Äsken sain valmiiksi tämän kuvassa olevan tilkkupinnan. Se tulee kirkolle hyväntekeväisyyteen. Kankaat kirkon tilkkuryhmään tulevat lahjoituksina ja joskus käy niin, että joku tilkkutöiden harrastaja lahjoittaa kankaiden lisäksi myös valmiita blokkeja, jotka eivät ole koskaan päätyneet valmiiseen tilkkutyöhön. Tässä tilkkupinnassa on kahdeksan käsin ommeltua blokkia, jotka löytyivät kirkon tilkkukangaskaapista. Tein itse koneella lisää blokkeja ja yhdistelin niistä valmiin tilkkupinnan. Mielestäni pinnasta tuli kivan näköinen.



Tähänkin tilkkupintaan lisäilin omiani. Tilkkuryhmän kaapaista löytyi 4 kappaletta melkein valmista kaleidoskooppi blokkia. Tein niihin reunat ja muutaman ison tähtiblokin. Sitten yhdistin ne ja taas oli uusi tilkkupinta valmiina tilkkuryhmän jatkokäsittelyyn.


2 kommenttia:

  1. Tuo kotirouvan rooli sopii sulle, eikä taatusti käy aika pitkäks! Ihania töitä!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten nauttisinkaan ompelevana kotirouvana olemisesta! Kuulumisiasi on tosi kiva lukea, kiitos näistä!

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...