maanantai 18. maaliskuuta 2019

Suomen joutsen

Asunnossamme on 2,5 kylpyhuonetta. Yläkerrassa kaksi kylpyhuonetta ja alakerrassa normaali vessa. Se lasketaan puolikkaaksi kylpyhuoneeksi. Yläkerran toinen kylpyhuoneista on yhteydessä makuuhuoneeseemme ja toinen on käytävällä ja toimii ns.vieras kylpyhuoneena.

Kun muutimme tähän asuntoon, tarvitsimme kaikenlaista kylpyhuonetarviketta. Läheisessä rautakaupassa oli poistotarjouksessa sini-valkoraidallinen suihkuverho, jonka ostimme. Samalla kertaa löytyi vessan mattoja, sinisiä ja valkoisia. Näillä välineillä yläkerran vieraskylppäristä tuli Suomi-vessa. Sininen  käsipyyhe ja sininen käsisaippua kuuluvat sinne ehdottomasti.

Jotain kuitenkin vielä puuttui. Seinälle pitäisi saada joku kuvaa Suomesta, mutta mistä sellaisen kuvan täältä löytää? Sitten tuli ajatus.

Tein jokunen vuosi sitten tilkkupeiton, jonka oli suunnitellut Elizabeth Hartman. Tilkkupeitossa on eri värisiä metsän eläimiä, jotka on tehty tilkkusuikaleista ja kolmioista. Pidin mallista  ja sen tekemisestä kovasti, vaikka se olikin iso töinen. Tuon peiton sai kuopuksemme syntymäpäivälahjaksi. Itselläni on saman suunnittelijan kettu kuvioinen peitto. Peitto on täällä Amerikassa mukana ja esillä olohuoneen sohvalla. Tänne se sopiikin, sillä aluetta, jossa asumme, kutsutaan Fox Valleyksi (Kettu laakso) ja kaupungin läpi virtaa Fox River (Kettu joki)

Muistin, että olin nähnyt tuolta suunnittelijalta peitto-ohjeen, jossa oli joutsen. Otin asian puheeksi paikallisen tilkkukangaskauppiaan kanssa. Hän tilasi minulle ohjeen ja sitten vain leikkuri viuhumaan ja ompelukone surisemaan. Kankaat löytyivät Suomesta tulleista kangasvarastoista, paitsi sininen kangas. Iso kangaskauppa on onneksi lähellä, kävelymatkan päässä ja sieltä on helppo hakea mitä tarvitsee. Yleensä sieltä kyllä tulee otettua muutakin, kuin vain sen tarvitsemansa asian!😀Yhden viikonlopun aikana joutsenet valmistuivat ja mieheni avustuksella seinävaate saatiin Suomi-vessan seinälle.


Nyt on Suomi-vessassamme myös Suomen joutsen, Swan of Finland.

Otan tämän työn mukaan viikon päästä Tilkkukillan tapaamiseen, jotta voin esitellä, millaisia tilkkutöitä olen tehnyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...