maanantai 28. syyskuuta 2020

Kone hankintoja

Joitain viikkoja sitten julkaisin fb:ssa kuvan uudesta "lelustani". Tai siis, ei se ole lelu vaan tarpeellinen väline, joka auttaa tilkkutöissä tarvittavien kangaspalojen leikkaamisessa.

Ostin, tai siis Mieheni tilasi netistä minulle tällaisen sähkökäytteisen Accuquilt leikkurin. Olin aikaisemmin osallistunut erään tilkkukaupan Zoom verkkokurssiin ko. laitteen käyttöön liittyen. Kyseinen laite on nimittäin ollut koko kevään ostoharkinnassa. Töölön Tilkkupajan Soile herätteli keväisessä  fb -päivityksessään mielenkiintoni laitetta kohtaan. Sähkömuuntajan kanssa, saan sen toimimaan myös suomalaisella sähköllä.

Ajatus koneessa on se, että erilaisten stanssien avulla kankaasta leikataan erilaisia tilkkublokeissa käytettäviä muotoja. 
Tässä kuvasarja miten kone toimii. 


Ensin asetellaan leikattava kangas stanssin päälle. Kankaita voi laittaa kuudesta kahdeksaan kerrosta päällekkäin. Kuvassa kangas on kaksin kerroin.


Kankaan päälle asetetaan tarkoitukseen suunniteltu muovialusta, ennen kuin stanssi laitetaan koneen sisään. Jos kankaan päälle laittaa pienemmän muovin kuin mikä stanssin koko on, leikkaa stanssin leikkurit vain tämän päällimmäiseksi asetun muovin kohdalta.


Kone kuljettaa stanssin "mankelin" läpi.  Stanssin sisällä olevat leikkausterät nousevat  ylös, leikaten kankaasta haluttuja muotoja. Myynnissä on myös manuaalisia, käsin pyöritettäviä laitteita, mutta tämä sähköinen toimii nopeammin. Niin kuin meikäläisellä nyt olisi kiire jonnekin 😀. Alle puolessa minuutissa koko iso stanssi on kulkenut koneen läpi.Tässä valmiita, leikattuja 2,5 " kaitaleita. Minun stanssilla niitä saa kolme kerrallaan. Jos kangasta laitta 8 kerrosta päällekkäin, niin nopeasti leikkaantuu pitkä pätkä kaitaletta.


Sitten voin asetella kaitaleet leveys suunnassa stanssin päälle. 


Näin saadaan 2,5" X 2,5" neliöitä.  Kaitaleet voi asettaa myös esim. 45 asteen kulmaan, jollain saadaan vinokulmioita. Tällä hetkellä olen käyttänyt eniten tätä kaitalestanssia. Kuvan keltainen kangas on stanssilla leikattua ja värikkäät kankaat ovat valmiista kaupasta ostetusta kaitalerullasta. Näistä materiaaleista ompelin syksyisen kaitaliinan keittiön senkkimme päälle. Mallina sama, josta tein äitienpäivälahjat, jotka esittelin jossain edellisessä blogissani. Samaisessa blogissa oli kuva tuosta kaitale rullastakin.


Tässä kuva valmiista kaitaliinasta paikoillaan. Kuvassa on myös täältä antiikkiliikkeestä löydetty Arabian puolen litran maitokannu. Eikä maksanut paljon, vain 24 $. Kyllä sillä hinnalla täytyy suomalaiset Arabian astiat pelastaa.1 kommentti:

Tilaus: isoisälle muistopeitto

Kesällä ennen kuin lähdimme Suomeen, Mieheni työkaveri kysyi, voisinko tehdä vanhoista college puseroista muistopeiton. Puserot olivat hänen...