tiistai 15. syyskuuta 2020

Melkein laukullinen tilkkutuliaisia

Kun viime kesänä matkustimme Suomi-lomalle, oli yksi matkalaukku varattu pelkästään tuliaisille. On siis korkea aika esitellä mitä tilkkutöitä matkalaukussamme oli. 


Tämän tilkkupeiton tein sukumme kevään ylioppilaalle. Malli on Jenny Pedigon ja ostin ohjeen toissa keväiseltä tilkkukiltamme kurssilta. Olin kysellyt ylioppilaan äidiltä, mikä olisi suosikkiväri. Turkoosi oli vastaus ja mielestäni musta-valkoinen sopi hyvin tähän moderniin tilkkupeitto malliin turkoosin kaveriksi.

Olin koko ajan nähnyt työssä puita, lehtipuita. Kun sitten aloin miettimään lahjapeitolle nimeä, suomensin blokin nimen "Urban Abacus" - urbaani helmitaulu. Nimi sopii ylioppilas lahjaan oikein hyvin. Alaluokilla käytetään helmitaulua ja ylioppilaana on saavutettu yksi etappi pitkässä tai lyhyessä opiskelu putkessa. 

Onnea vielä kevään ylioppilaalle!


Toinen tuliaispeitto oli lahja keskimmäisen tyttäreni ex-kämppikselle. Hän oli ihaillut joskus tyttärelleni tekemääni sängynpeittoa ja huokaillut, että jospa hänkin saisi tilkkupeiton. Kun tyttäreni kertoi tästä, lupasin, että jos joskus tämä neitonen menee naimisiin, teen hänelle lahjaksi peiton. 

Maaliskuussa ex-kämppis meni naimisiin ja minun oli aika toteuttaa lupaukseni. Joulun aikana olin saanut tyttäreltä vinkkejä, mitkä olisivat mieluisat värit. Ex-kämppis oli mennyt joulun alla kihloihin ja tiedossa olijo silloin, että häät olisivat keväällä.

Peittomallin valinta oli vaikeinta. Kerroin jossain kevään blogissani tilkkukaupasta ostamistani yllätyspusseista ja miten olen innostunut pussien sisältämistä tilkuista. Yhdessä yllätyspussissa oli paneelin, jossa oli erilaisia rakkauteen liittyviä tekstejä, juuri ex-kämppiksen väreillä. Reunustin tekstipaneeleita ja tein sydämiä. Siitä se sitten lähti muodostumaan, tämä häälahjapeitto.

Luovutin lahjan keskimmäisen tyttäreni häissä, jossa tämä ex-kämppis toimi kaasona.

Kuvasin nämä peiton eräänä sunnuntai iltapäivänä takaterassillamme. Siellä on puu, jossa on kuiva oksa juuri sopivalla korkeudella. Kiinnitin peitot isoilla pyykkipojilla oksaan ja otin kuvan. Samaan aikaan vastapäinen naapuri tuli grillaamaan omalle terassilleen. Kun levitin peittoa oksalle naapurin isäntä kysyi, onko jotain pahaa sattunut, kun asettelen peittoa näköesteeksi. Kerroin, että otan vain kuvaa tilkkupeitosta. Hän tuli myös esittäytymään., mutta koronan takia emme kätelleet. Tämä oli ensimmäinen kerta täällä asumisen aikana, kun vastapäinen naapuri ottaa kontaktia. Eipä ole sen jälkeen tullut juttusille, vaikka syksyn lämpiminä iltoina ollaan oltu samaan aikaan terasseillamme.


Sukuumme syntyi uusi vauva kesäkuussa ja tietenkin tein hänelle tilkkupeiton lahjaksi. Peitto valmistui paljon aikaisemmin, kuin vauva syntyi. Jo maaliskuussa. Todistettavasti  Baby boy on kelliskellyt tv-studion takahuoneessa kyseisellä peitolla, joten peitto on käytössä. Olen saanut kuvaviestin asiasta!


Baby boy:n isolle siskolle tein syntymäpäivälahjaksi pikkuisen tilkkupeiton nukkeleikkeihin. Ompelin peiton nurjalle puolelle hupun, johon nuken pää on helppo sujauttaa ja sitten kääräistä nukke-vauva peiton sisään.


Näiden esiteltyjen tilkkupeittojen lisäksi, matkassa oli pienet tupaantuliaistilkkutyöt tyttärille ja kälylle. Niistä ei vain tullut otettua kuvaa. 

Takaisinpäin tullessa tuliaismatkalaukku ei tosiaankaan ollut tyhjä, vaan täynnä kaikenlaista tarpeellista Suomesta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kone hankintoja

Joitain viikkoja sitten julkaisin fb:ssa kuvan uudesta "lelustani". Tai siis, ei se ole lelu vaan tarpeellinen väline, joka auttaa...