lauantai 18. tammikuuta 2020

Lumihiutale ja tähtiä

Seuraan Tilkunviilaaja blogia netissä. Hän jakoi syksyllä kuvia tekeillä olevasta peitostaan.  "Tuollaisen peiton minäkin haluan tehdä." ajattelin.  Hänen innoittamaan tilasin netistä ohjeen tuohon tilkkupeittomaliin. Olin jo aikaisemmin ostanut kirpputorilta maan läheisiä rusehtavia tilkkuja. Pidin niiden kuvioista ja väreistä. Ostaessani en vielä tiennyt mitä niistä syntyy, mutta nyt niille löytymässä käyttötarkoitus.

Sitten tuli joululahja kiireet ja käärin tilkut kaappiin. Kun joulun Rakkaat vieraat oli saatu lentokoneeseen ja kotimatkalle, alkoivat sormet syyhytä tilkkutöiden pariin. Olihan takana parin viikon tauko ompelukoneen äärestä. 

Olimme ostaneet marraskuussa tulostimen ja nyt pääsin kokeilla sitäkin. Tulostin tabletiltani tilaamani tilkkutyömalli tiedoston ilman minkäänlaisia piuhoja. Olin ostanut peiton ohjeen PDF tiedostona. On se niin helppoa tänä päivänä. Olisihan ohjetta voinut tabletiltakin seurata, mutta jotenkin vain fyysiset paperit kädessä, tuntuu luonnollisemmalta meikäläiselle.

Alkoi tilkkujen leikkely. Noin 300 kpl rusehtavaa pikkupalaa, 200 valkoista palaa, 70 palaa hieman isompia palasia ruskeaa ja valkoista. Tiesi mitä tein, kun aamulla heräsi ennen aikojaan. Hiljaista työskentelyä, jotta Mieheni sai nukkua.

Itse ompelu oli selkeiden ohjeiden vuoksi helppoa ja mukaansa tempaavaa. Vai tempasiko minut mukaansa rikosdekkari, jota kuuntelin ommellessa. En huomannut ajan kulumista ja työn etenemistä. Uppouduin täysin ompeluun ... ja dekkariin.


Kuva ei ole hassusti rajattu vaan mallissa on todellakin tällainen puolikas lumihiutale. Oi, miten pidänkään tästä tilkkupinnasta! Kooltaan peitto on 60 " X 72 "( 152 cm X 183 cm). Pelastusarmeijan kirpputorilta löytyi pala kangasta, johon lisäsin varastoistani löytynyttä saman henkistä kangasta. Niistä syntyi  vuori peitolleni. Päällinen ja vuori odottavat vanua ja tikkausta. Pohdiskelen vielä, tikkaanko itse vai vienkö jollekulle tikattavaksi.

Mallin nimi on Snowflake (Lumihiutale) ja sen on suunnitellut Nicole Daksiewicz. Omalle peitolleni on jo nimi, mutta paljastan sen vasta sitten, kun peitto on lopullisesti valmis. Näette sitten.






Bloggaaja Tilkunviilaaja oli tehnyt myös mielenkiintoisen tähtipeiton. Hän oli käyttänyt sinistä pohjakangasta ja sräppityylillä tehtyjä  Wonky star = huteria tähtiä. Kokeilin tähtien mallia Lumihiutale peitostani jääneillä tähteillä.
Aika kivan näköisiä. Pikkuinen peitto niistäkin valmistuu jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Tuo hiutalemalli on todellakin kiva! Ehkä virittelen ensi jouluksi, vaikka täällä lumettomalla kaakonkulmalla olisi iloa yhdestäkin isosta lumihiutaleesta.

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva lukea, että innostuit mallista ja teit huikean kivan peiton saman tien! Vinkkaan tikkauskuvioksi Sashiko-nimistä edge-to-edge-mallia, jota itse käytin. Se ainakin sopi tuohon pintaan tosi hyvin! Kiva oli myös nähdä sinun "huteria" tähtiäsi!

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...