keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Joulutilkkuiluja

Kun kiitospäivä oli vietetty, alkoivat joulukoristeet ja joulukuuset ilmestyä joka puolelle. Talojen ikkunoista näkyi isoja kuusia, jotka olivat täynnä kaikenlaista kimaltelevaa ja valoja. Englannin opettajani esitteli kännykästään kuvaa, jossa oli viisi koristeltua pientä kuusta. Jokainen lapsenlapsi oli koristellut oman kuusen isovanhempien luona kiitospäivänä.

Me nostimme joulukuusen olohuoneeseemme itsenäisyyspäivän jälkeen. Ostimme muovikuusen, jotta se säilyttäisi havuneulasensa, sillä joulustamme oli tulossa aika vauhdikas. Ilman koristeita kuusi sai olla aatonaattoon asti, sillä olin delegoin koristelun Rakkaille Vieraillemme, jotka saapuivat juuri joulun alla vieraaksemme.
Jouluaatto 2019 Geneva, Illinois

Joulukuusen alle ompelin tilkuista maton. Oikeammin matto kylläkin levitettiin kuusenjalan päälle, sillä kuusenjalka ei ollut kovin kaunis. Hienolta kuusemme näytti ilman koristeitakin. Valot olivat siinä valmiina.
Kuusen alusmattoa tilkkuillessa, jäi reunapalasia, joissa oli kauniita joulukankaita. Paloja ei malttanut heittää pois, joten niistä syntyi eräänä aikaisena aamuna patalappu. Tällaisia patalappuja tein useammankin, jotka lähetin joulutervehdykseksi Suomeen tärkeille Rakkaille. Nyt niistä voi jo julkaista kuvankin, kun lahjat ovat menneet perille. Tämä mallikappale löytyy omasta keittiöstäni.


Iso töisin joulutilkkuilu oli vanhoista t- paidoista tehty tilkkupeitto Miehelleni. Mieheni näytti joskus keväällä fb:sta kuvaa, jossa oli vanhoista Blackhawks´n fanipaidoista tehty tilkkupeitto. "Kukahan tekisi tällaisen peiton?" hän kysyi. "Jaa´a, kuhan sellaisen tekisi?" oli vasta kysymykseni. Jos Mieheni esittää toivomuksen jostain ompelutyöstä, saatikka tilkkupeitosta, on sellainen tehtävä!

Vanhoja Blackhawks (chicagolainen NHL jääkiekkojoukkue😊) t-paitoja ei meiltä löytynyt, mutta kirppareilta löytyi. Kesän ja alkusyksyn niitä sitten keräilin. Läheisestä kangaskaupasta ostin Blackhawks puuvillakangasta sekä fleeciä peiton vuoreksi. Peitto valmistui aika nopeasti ja pari kertaa oli vähällä, ettei lahjan saaja nähnyt sitä ennen aikojaan. Peittopaketti olikin sitten suurin paketti hienon joulukuusemme alla aattoiltana.

Muitakin tilkkujuttuja tuli tehtyä, mutta niistä en muistanut ottaa kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Karanteenipäiväkirja: viimeinen päivä!

Omaehtoinen karanteeni on suoritettu. Olemme terveitä, emmekä sitä mukanamme tuoneet. Toivottavasti! Karanteenimökki on siivottu ja matkatav...