perjantai 19. heinäkuuta 2019

Tilkkuilijan leikkuupöytä


Tänne Genevaan  muutattaessamme, ensimmäinen ostettu huonekalu oli leikkuupöytä ompeluhuoneeseeni. Ostin kokoontaitettavan pöydän, kooltaan 75 cm  X 150 cm., joita paikalliset käyttävät lisäpöytänä.  Pöytä on kevyt ja se on helppo kerätä kasaan tarvittaessa.. Korkeudeltaan pöytä on normaalin pöydän korkuinen ja se onkin ollut pöydän ainoa miinus. Jos seisoo pitkiä aikoja pöydän ääressä leikellen tilkkutyössä tarvittavia kankaita, joutuu olemaan hiukan kumarassa asennossa ja se rasittaa selkää.

Keväisellä tilkkuretriitillä oli hotellin pöytiä korotettu helpolla ja halvalla tavalla. Esittelin korotusidean miehelleni ja saatuani ompeluhuoneen taas omaan käyttööni Rakkaiden vieraiden lähdettyä kotiin,  suunnistimme rautakauppaan. Rautakaupan vessa osastolta löytyi sopivan jämäkkää, halkaisijaltaan pöytäni jalkoihin sopivaa muoviputkea ja joitain tulppia. Niistä kätevä Mieheni teki korotukset leikkuupöytäni jalkoihin.

Pöytä toimii todella hyvin ja tulee varmasti muuttokontissa Suomeen. Ostin vielä tuollaisen ison leikkuualustankin (Fiskarsin 😃).  Nyt saan tilkkuleikkurilla leikattua isommastakin kankaasta palasia. Pöydällä on jo leikattu muutama tilkkupeitto, parin mekon kappaleet ja erinäisiä pieniä tuliaisia Suomi-lomaa varten. Valmistakin on tullut!

Löysin kirpputorilta parilla dollarilla esittelykansion, jossa oli miesten puku- ja paitakankaita.
Leikkelin mallikankaista esittelytarrat pois ja tasasin tilkkujen reunat. Ensin otin paitakankaiden tilkut. Ompelin paloja yhteen ilman mitään ennakkosuunnitelmaa "summanmutikassa". Tarkoituksena oli tehdä niistä kirkolle tilkkupinta. Mutta kun kaikki palat oli ommeltu, olikin tilkkupinnasta tullun niin kiva, etten malttanutkaan antaa sitä kirkolle. Pidän sen itse. Tilkkupinta kaipaa vielä reunakappaleet ympärilleen, mutta sopiva kangas ei ole vielä löytynyt. Nimi on peitolla jo valmiina, ""Summanmutikassa".

Pukukangas tilkkuja oli vähemmän, joten yhdistelin niihin flanellikankaan paloja. Vuorotellen villakangasta ja flanellia, tummaa ja kirkasta väriä. Ilman ennakkosuunnittelua ompelin tämänkin tilkkupinnan. Tilkkupinnasta tuli raikas ja taitaa tämäkin jäädä itselle, vaikka toisin aluksi suunnittelin. Reunakaitaleet sain isommista flanellin palasista, joten tämä peitto tarvitsee enää vain vanun ja vuoren. Ja tikkauksen ja reunakanttauksen ...

Suomi-loma on edessä ja siksi tämän blogin kirjoittamiseen tulee paussi. Täältä kuumasta ja kosteasta siirrytään viileään … toivottavasti. Olivat lupailleet helteitä Suomeenkin! Elokuun lopulla kirjoittelen taas kuulumisia, ihmetellen ja kummastellen maailmojen erilaisuutta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 minuutin blokki

Eräänä iltana ennen nukkumaan menoa selailin YouTubea ja silmiini osui video, jossa näytettiin, miten tehdään vaikean näköinen tilkkublokki....