tiistai 10. syyskuuta 2019

Kesän lahjapeitto paljastuksia

Lomat on pidetty ja normaaliin Amerikan arkeen palattu. Saimme nauttia Suomen lämpimistä kesäilmoista, jotka olivat Chicagon lämpötiloihin verrattuna aivan ihanat! Chicagossa elokuun lämpötilat olivat päälle 30 astetta ja kuuma kosteus vielä päälle. Huh, huh! Mies oli Suomessa kaksi viikkoa mutta minun lomani kesti kuukauden. Lomastani Suomessa kerron tarkemmin seuraavassa blogikirjoituksessa.

Eräs lomamme päätapahtumista oli kummityttömme hääjuhla.
Nyt voin jo paljastaa mitä tein nuorelleparille häälahjaksi!

Tämän peiton tein kevään aikana. Idean peittoon sain jo tammikuussa
Instagramista. Olen kirjoittanut tämän puhekuplablokin kokeilupeitosta blogissani huhtikuussa.

Aloitin peiton teon keväisessä tilkkuretriitissä ja se tikattiin koneella paikallisessa tikkausliikkeessä. Tikkauksessakin on sydämiä.

Peiton nimeksi tuli "You have a messenger" (Sinulle on viesti) Puhekuplissa tosiaan oli viestejä. Sydämet puhekuplan sisällä on tehty kankaasta, johon oli piirretty sydämiä. Viiteen puhekuplaan kirjailin viestin: I 💗 Y, hääparin nimikirjaimet ja hääpäivä, MRS ja MRS2. Viimeiseen kuplaan kirjailin hyvin arkisen viestin "Tuo … maitoa, juustoa, leipää …"

Peitto ei ole kooltaan parisängyn peitto, mutta päiväunille sen alle mahtuu hyvin pariskunta. Varsinkin kun tässä vaiheessa avioliittoa nukutaan vielä hyvin lähekkäin!

Pikkuveljeni täytti heinäkuussa pyöreitä vuosia. Keväällä tajusin, että hänellä ei vielä minun tekemää tilkkupeittoa. Joten tuumasta toimeen ja peiton tekoon.

Tämän peiton mallin löysin facebookin tilkkuiluryhmästä. Siihen on käytetty sinisistä kankaista tehtyjä kolmioita, jotka on ommeltu yhteen sen kummemmin suunnittelematta järjestystä. Peiton työnimi oli "Koodarin päiväuni".

Roadtripillä  rakkaiden kesävieraidemme kanssa kävimme Detroitissa Henry Ford museossa. Siellä oli juuri silloin Star Trek näyttely, jonka tiedän olevan veljeni suosikkisarja. Näin museon kaupassa Star Trek hihamerkkejä, mutta vielä silloin ei sytyttänyt. Vasta kotona tajusin, että tuo merkki täytyy saada veljen peittoon. Siis tilaus Amazoniin ja merkki tuli Kiinasta perjantaina, kun lähtömme Suomi-lomalle oli sunnuntaina. Hyvin ehdin ommella merkin paikoilleen. Star Trek - merkki näkyy kuvassa peiton alanurkassa.

Peitto sai lopulta nimekseen "Nörtin päiväuni", sillä veljeni ei enää koodaa työkseen. Vuori on tähti kuvioista flanellia ja tikkaus pilvikuvioita. Tikkaus tehtiin koneella samassa paikassa, jossa tikkautin hääparinkin peiton. Tämän peiton alla voi nörtti nähdä hyvinkin lennokkaita ja vauhdikkaita päiväunia.1 kommentti:

Arpajaisia ja voittoja

Amerikkaan muutettuamme, liityin paikalliseen tilkkukiltaan. Heillä on kokoontuminen aina kuukauden viimeisenä maanantai- ilta ja tii...