tiistai 22. kesäkuuta 2021

Kesää ja perhosia

 

Kesäkuu on ehtinyt jo pitkälle, juhannusviikkoa jo mennään. Täällä Amerikassa juhannus ei ole mikään erityinen juhla, paitsi täällä Genevassa. Juhannusviikon lopulla järjestetään Swedish Days Festival (ruotsalaisten päivän festarit). Viime vuonna festivaali peruttiin, mutta tänä vuonna ne järjestetään jälleen. Ohjelmassa on erilaisia esityksiä, tapahtumia, ruotsalaista ruokaa, vanhojen autojen näyttelyä ja markkinakojuja. Toivottavasti säät pysyvät kesäisinä ja lämpiminä.

Viime viikot ovat olleet helteisiä ja koettiinpa viime  viikonloppuna ensimmäinen tornadohälytyskin. Ennen yhtätoista sunnuntai illalla alkoivat puhelimet kilistä hälytysvaroituksia, yleiset tornado pillit soida ja televisio toisti tornadovaroitusta. Ulkona satoi kaatamalla ja ukkosti. Tuuli ei kuitenkaan ollut mikään erikoisen kova. Suunnittelimme  Mieheni kanssa mihin menemme kodissamme turvaan, jos tornado iskee. Turvallisin paikka on keskellä asuntoa olevien rappusten alle rakennettu komero. Onneksi sinne ei kuitenkaan tarvinnut mennä. Sade loppui ja ukkonen hiljeni. 

Maanantaina luettiin uutisista, että puolen tunnin matkan päässä meistä, Napervillessä, tornado oli iskenyt maahan ja tehnyt aineellista vahinkoa rakennuksille. Ihmisvahingoilta onneksi säästyttiin. 

Kesä on täällä parhaimmillaan, on kukkasia ja perhosia. Tästä aasinsiltaa pitkin tilkkupeittoon, jonka haluan esitellä blogissa tällä erää. 

Löysin Joannan poisto-osastolta keväällä n. metrin kokoisia paneelikankaan paloja, hintaan 2 dollaria kappale. Niitä oli hyllyssä jäljellä 4 kappaletta, joista kolme ostin. (Olisi kannattanut ostaa kaikki!) Paneelissa oli mustalle pohjalle painettu sinisen ja liilan sävyisiä perhosia. Paneelin alalaidassa oli kukkaketo, jossa lenteli perhosia. Idea uudesta peitosta alkoi heräillä heti kaupassa.

Leikkasin kahdesta paneelista alalaidan kukkaosion perhosineen ja ompelin yhteen. Niistä tuli tilkkupeittoni alareuna. Kasasin tilkkupinnan lilan, vihreä ja turkoosin värisistä neliöistä. Kukkakedon applikoin tilkkupinnan alareunaan. Paneelista jäi yksittäisiä isoja perhosia, jotka  sitten applikoin muutamaan kohtaan tilkkupinnassa.

Kun tilkkupinta oli valmis, mietin miten tikkaisin sen. Halusin kokeilla tikata itse omalla koneellani tällaisen hiukan isomman peiton (peiton koko on n. 60 " X 80") Peiton nimen olin päättänyt jo sitä ommellessani. Siitä tuli "Perhosten tanssi" ja siksi tikkailin perhosten lentoratoja. Tämä peitto valmistui aika edullisilla materiaalikustannuksilla. Vanun ostin samasta kaupasta alennusosastolta ja taustan flanelli löytyi hyllystä 50 % alennuksella. Totesin kyllä vanua asetellessani paikoilleen, että en osta enää vanua alennusosastolta. Se ei ollut kovin hyvä laatuista.  

Tässä lähikuvaa  perhosten tanssireitistä

Valmistujaiskuva peitosta otettiin läheisessä puistossa. Siellä on erityinen ruohikko, joka pidetään pitkänä, jotta perhoset ja hyönteiset voivat asustaa siinä. 


Vuosi sitten ajeltiin Helsinki-Vantaa lentokentältä kotiseudulle Pohjanmaalle. Kuvassa yötöntä yötä Lakeuksilla. Tänä kesänä ei Suomeen lennetä, ehkä syksymmällä sitten.

Hyvät Juhannusta Sinulle!


 3 kommenttia:

  1. Kivan idean keksit peittoon ja siitä tuli todella kaunis:)

    VastaaPoista
  2. Ihastuttava "Perhosten tanssi" peitto! Kaunis. Hyvää juhannusta:)

    VastaaPoista
  3. Kiva idea käyttää paneelikankaita! Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...