keskiviikko 6. marraskuuta 2019

6 kiloa tilkkuneliöitä

Anteeksi blogini seuraajat … on ollut hiukan kiireitä ja siksi blogin päivittäminen on jäänyt. Olen kuitenkin kirjoittanut muistiinpanoja asioista, joista haluaan blogissani teille kertoa. Alan nyt purkamaan tuota muistilistaani.

Kirkon tilkkuryhmämme piti lomaa tilkkuilusta elokuun ja kokoonnuimme ensimmäisen kerran syksyllä vasta Labor Dayn jälkeen, eli syyskuun alussa. Labor day on virallinen vapaapäivä ja sitä vietetään aina syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Se on kesän kesän päätösjuhla, kertoi Wikipedia.

"Loman" aikana, joku oli tuonut kangasvarastoomme muovipusseja, joissa oli 5 tuumaa X 5 tuumaa kokoisia valmiiksi leikattuja paloja. Innostuin heti palasista ja sain ottaa ne kotiini, jotta voin ommella niistä tilkkupintoja. Tilkkuryhmän naiset tiesivät, kuka palaset leikannut ja lahjoittanut kirkolle; minä en ole häntä koskaan tavannut.

Intoa puhkuen kannoin muovipussit kotiin ja ompeluhuoneeseeni. Otin laatikosta matkalaukku puntarin ja punnitsin. Tilkkuja oli 6 kiloa! Oho, enpä olisi uskonut, että niitä oli niin paljon. Eiköhän näistä muutaman tilkkupinnan ompele, ajattelin.

Nostin tilkut pöydälleni ja aloin lajitella... punaisten kasa, sinisten kasa, vihreiden, ruskeiden, sekaväristen. Oi, miten ihanista kankaista tilkkuja olikaan leikattu. Sormet oikein syyhysivät ompelemaan. Seuraavana päivänä oli ensimmäinen tilkkupinta jo valmis.. Käytin tuohon pintaan "summan mutikassa" metodia, eli suunnittelematta sen kummallisemmin, otin tilkkuja lajittelemistani värikasoista  ja ompelin yhteen. Tilkkupinnasta tulikin oikein perinteisen tilkkupeiton näköinen.
Erään pussin pohjalta löytyi kahdella eri värillä ommeltuja, helppoja blokkeja. Ompelin niitä lisää ja taas syntyi uusi tilkkupinta.

Seuraavana keskiviikkona tilkkuilija ystäväni olivat ihmeissään, kun minulla oli jo kaksi erilaista tilkkupintaa valmiina noista valmiiksi leikatuista paloista. Eräs tilkkupiiriläinen  kuvasi tilkkupinnat ja lupasi lähettää kuvan tälle rouvalle, joka oli tilkut lahjoittanut.

Vielä näitä tilkkuja riittää, joten lisää on tilkkupintoja on tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mysteeri korona -peitto

Tänä keväänä tein elämäni ensimmäisen mysteeripeiton. Mysteripeitto tarkoittaa sitä, että peiton suunnittelijan Facebook ja/tai Instagram si...