sunnuntai 17. marraskuuta 2019

10 minuutin blokki

Eräänä iltana ennen nukkumaan menoa selailin YouTubea ja silmiini osui video, jossa näytettiin, miten tehdään vaikean näköinen tilkkublokki. Itseasiassa blokin ompelu ei ollutkaan niin vaikeaa kun jaksoin katsoin videon loppuun asti. Valmis blokki muistutti Katedraaliin ikkuna -tilkkublokkia. Videolla ohjaaja kertoi, että blokin tekemiseen kuluu vain 10 minuuttia, jota kyllä hiukan epäilin. Aamuyöllä, unen ja valveilla olon rajamailla, mietin tuota blokkia ja muistin, että minullahan on niitä 5 X 5 tilkkuja, joilla voisin tuota ohjetta kokeilla.

Aamulla vielä katsoin kertaalleen videon  ja nostelin tilkut pöydälle. Valitsin yksivärisiä kankaita ja muutan kirjavan tilkun. Sitten ompelin videon ohjeen mukaan ja toden totta blokin ompeluun meni 10 minuuttia. Se oli todella helppo ja yksinkertainen malli, mutta näyttää valmiina vaikealta ja monimutkaiselta.

Jospa tekisin näistä yksivärisistä tilkuista lapsen peiton ajattelin ja uppouduin äänikirja dekkariin ja ompeluun.

Kun olin käyttänyt kaikki yksiväriset valmiiksi leikatut tilkut, asettelin valmiit blokit lattialle. Peitto tarvitsi ympärilleen vielä yksivärisen kaitaleen, jonka sitten leikkasin keltaisesta kankaasta ja ompelin paikoilleen. Mittasin työ ja aloin miettiä, että jos vielä teen joka puolelle yhden blokkirivin, tilkkupinnasta tulee aikuisten peiton kokoinen. Äänikirjakin oli niin jännässä kohdassa, etten malttanut lopettaa kuuntelua ja tätä blokkia oli todella mukava ommella.

Niinpä, kun Mieheni tuli alkuillasta töistä kotiin, huomasin etten ollut syönyt, juonut saatikka käynyt vessassa oikeastaan koko päivänä. Onneksi olimme edellisenä iltana sopineet menevämme ulos syömään, muuten olisi Mies parkakin jäänyt ilman ruokaa.

Tilkkupinta valmistui seuraavana päivänä. Kuvan otin keittiön lattialla ja takaterassin ovesta tuli auringon paisteessa varjot tilkkupinnan päälle.

Taas oli tilkkupiirin naisilla ihmettelemistä! Muutamia kertoja olen piiriläisille näyttänyt nuppineulojen avulla miten tämä tilkkublokki ommellaan. Eikä varmasti tämä ensimmäinen 10 minuutin blokilla tehty tilkkupinta jää viimeiseksi, sen verran mukavan näköistä pintaa sillä saa aikaan. Hiukan enemmän täytyy miettiä värien asettelua seuraavassa työssä kuin tässä kokeilussa!

PS. Löydät ohjeen YouTubesta nimellä Ten Minute Block 😀

1 kommentti:

  1. Taitaa olla aika koukuttava blokki!:D Tallensin ohjeen vastaisen varalle. Kivaa värikästä pintaa on syntynyt!

    VastaaPoista

Karanteenipäiväkirja: viimeinen päivä!

Omaehtoinen karanteeni on suoritettu. Olemme terveitä, emmekä sitä mukanamme tuoneet. Toivottavasti! Karanteenimökki on siivottu ja matkatav...