tiistai 31. elokuuta 2021

Corona Borealis, suomalainen mysteeritilkkutyö

 Olen taas osallistunut  mysteeritilkkutyö ompeluun. Tai siis keväällä se jo tapahtui, mutta valmiiksi peittoni ompelin lomareissuumme jälkeen. Tällä kertaa mysteeri oli suomalaisen Paula PeeKaa Vainion tilkkumysteeriin. Kerran viikossa Paula julkaisi mysteeriompeluun osallistujille ohjeen mitä tehdään seuravaksi. Ohjeet pystyi tulostamaan ja viikonloppuna oli vielä mahdollisuus seurata  livelähetystä, missä Paula kertoi suullisesti, mitä  ja miten kyseinen blokki tai sen osa tehdään. Minä katselin videot jälkikäteen, sillä livelähetyksen alkaessa Suomessa, olin vielä unten mailla.

Olipa mukavaa! Ohjeet suomeksi, yes! Paulan tarkat ja selkeästi ymmärrettävät ohjeet, 2 X yes! Hyviä vinkkejä ja huomioita livelähetysten aikana, yes! Opin taas uusia asioita tilkkuilusta, kuten aina tilkkukursseilla käy, yes!  Fb:ssa oli tilkkumysteeriin osallistujille omat suljetut sivut ja siellä jaettiin kuvia ja kommentteja omien mysteerien etenemisestä. Jotkut ovat jo ommellet mysteerityönsä jo valmiiksi, osa ei ole vielä aloittanutkaan. Kaikki vaihtoehdot olivat mahdollisia.

Tilkkumysteeri kesti pääsiäisestä juhannukseen. Tilkkutyön nimi oli Pohjan Kruunu, Corona Borealis. Pääsiäispyhinä kääntelin kangasvarastoani ja löysinkin 13 tarvittavaa kangasta. Matkan varrella pari kangasta vaihtoi paikkaa ja yhden valitsemani kankaan vaihdoin kokonaan uuteen (= ostin kaupasta uuden, joka sopi paremmin). Aluksi valitsemani kangas ei sopinut suunniteltuun paikkaansa. Huomasin asian kun aloin kokoamaan blokkeja. Taas syntyi mokapaloja , mutta eiköhän nämäkin paikkansa löydä. 

Mysteeriompelun edetessä, olin epäileväinen, miten valitsemani värit toimivat yhdessä. Kun sitten juhannuksen alla olin saanut blokit valmiiksi ja ommeltua ne kokonaiseksi tilkkupinnaksi, en epäillyt enää yhtään. Ihanan raikas tilkkutyö oli syntymässä. 

Juuri ennen lähtöämme lomareissulle vein tilkkupintani tikattavaksi ja kun palasimme kotiin, tikkaus oli valmistunut. Sitten vain reunan kanttaus, nimilapun ompelu ja peitto oli valmis. 

Saanko esitellä ... minun Pohjan kruunustani  tuli "MidWest Crown - keskilännen kruunu". 

Olen hyvin tyytyväinen valmiiseen peittoon. Peitto on parisängyn kokoinen ja on kolmas iso peitto, jonka olen tänä vuonna ommellut. 

Valmistumiskuvia peitosta kävimme ottamassa lähellämme olevassa lasten leikkipuistossa. Sieltä löytyi myös koivu, jonka juurella piti tietenkin ottaa lisää kuvia. Ihan vain siksi, että koivut liittyvät suomalaisuuteen ja peitto on minun ensimmäinen suomalainen mysteeritilkkutyö.
Kuvat otti Mieheni, minä toimin assistenttina ja annoin ideoita millaisia kuvia haluaisin. 

Valmispeitto ei ole vielä päässyt sänkymme päälle vaan on olohuoneessa sisustustikkaillani käärittynä. Siltä se otetaan, avataan ja esitellään vieraille.


Minä niin tykkään tästä tilkkupeitosta!
2 kommenttia:

  1. Tämä on tosi kiva malli ja värityksesi on tosiaan onnistunut! Minulta tämä meni muiden kiireiden takia jotenkin ohi, olen tyytynyt ihailemaan hienoja väriyhdistelmiä tästä mallista.

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...