torstai 29. huhtikuuta 2021

Tilkkukurssi verkossa, uutta ja toimivaa

Näin korona aikana tilkkukurssien järjestäjät ovat joutuneet miettimään, miten järjestää tilkkukursseja turvallisesti ja rajoitusten mukaisesti. Eräs uusi toimintamuoto on ollut tilkkukurssien järjestäminen verkossa, Teams, Zoom tai jollain muulla ohjelmalla.

Tilkkuguru Sanna, jonka kursseille olen Suomessa monesti osallistunut, järjesti yhdessä Lahden kansalaisopiston kanssa tällaisen kurssin. Kun kurssi vielä toteutettiin meikäläisen näkökulmasta hyvään vuorokauden aikaan, osallistuin innoissani ja hyvillä mielin kurssille. Suomen päässä kurssilaiset palailivat töistä tai lopettelivat etätyöpäiväänsä. Minä taas olin juuri juonut rauhassa aamukahvit ja  lukenut digi-Hesarin.

Edellisenä päivänä sähköpostiin tuli Sannalta monisteita, joissa kerrottiin mitä seuraavan päivän tapaamisessa tehdään. Sanna kertoi ensin monisteiden avulla kulloisenkin työn eri vaiheet ja sitten katsottiin hänen tekemänsä video työstä. 

Kurssi kertoja oli kuusi ja kulloinkin annetuista ohjeista sai tehdä mikä kiinnosti tai minkä ehti tehdä. Tai olla tekemättä mitään. 

Ensimmäisellä kerralla annettiin ohjeet ja vinkit korttikukkaron tekoon. Tässä kuva omasta kukkarostani.

Omasta kukkarostani tuli aika värikäs, koska olin juuri ostanut tuollaisen värikkään kangasnipun Hobby Lobbystä ja tilkut olivat käyneet pesukoneessa. Lojuivat ompeluhuoneen sohvalla, käyttöä odottaen.
Tällainen kukkaroni on sisältä.

Kuvissa näkyy myös St. Patrick`s Dayn kaitaliinani keittiön pöydällä. Elettiin siis maaliskuuta kun Sannan verkkokurssi alkoi.


Seuraavaksi tehtiin pussukka, jonka kylkeen ommeltiin vekkikuvio. Tällainen vekkikuvio oli itselleni aivan uutta. Kuvio tehtiin pussukan molemmille puolille tai vain toiselle. Minä tein molemmille puolille. Tässäkin työssä käytin jo korttilompakossa käyttämiäni tilkkuja.

Valmistujaiskuvan vekkipussukasta otin vasta äsken, kun aloin tätä postausta kirjoittamaan. Ei maaliskuussa takaterassillamme vielä näin keväistä ollut! Sorry, kuva ei näytä ihan oikein vekkien väriä.      Pussukan taustalla näkyy hiukan tähtipeittoni reunaa. Kurssin ohjelmassa oli muutamia tähtiä. Valitsin tällaisen leikkaa kasa ja ompele - tähden. Vekkipussukan vekkiosan ympärille olin ommellut turkoosin tereen.  Peittoon Tähti -blokkien ympärille ompelin myös tereet, erilaisista mustista kankaista, joissa oli valkoisia yksinkertaisia kuvioita.


Tässä peittoni tilkkupinta kokonaisena.
Sanna oli tehnyt tällaisen harmaa- oranssi-mustan peiton ko. mallilla. Halusin käyttää samoja värejä omassa Tähti -peitossani.

Sitten joskus, kun tilkkupinta on tikattu, kanttaan peiton musta-valko raidallisella kankaalla. Siinä uusi efektin peittoon, jollaista en ole aikaisemmin kokeillut.

Kun asettelin tilkkupinnan tähtiä järjestykseen makuuhuoneen seinällä olevaan suunnitteluseinääni, peräännyin hiukan kauemmaksi käytävään katsomaan miltä työ näyttää. Käytävällä on lipasto, jonka päällä oli kaupan muovipussi.
Katsoin muovipussia ja mietin, miksi tuo pussi on tuossa. Silloin tajusin, miksi olin juuri näillä väreillä tekemässä tätä peittoa. Peiton värit ovat Harley- Davidson moottoripyörän logon värit ja ko. logo oli tuossa muovipussissa. Meidän autotallissamme on marraskuusta lähtien asustellut kyseessä olevan merkkinen moottoripyörä. 

Seuraavalla kerralla saimme ohjeet Twist -blokkiin. Aluksi en oikein siitä innostunut; olen tehnyt Twist-blokeista peiton täällä Amerikassa ensimmäisessä tilkkuretriitissäni. Peitto odottaa yhä kaapissa tikkaamista. Mutta kun muut kurssilaiset esittelivät seuraavalla kokoontumiskerralla töitään, päätin kuitenkin tehdä jonkun pienen työn. Valmistui pieni kaitaliina. 

Huomaa, kuinka hienosti Twist-liina sointuu pöydällä olevan kukan ja lautasliinojen kanssa. Ehkä vähän asettelin niitä kuvaustilanteessa 😄 

Toiseksi viimeisellä kerralla oli aiheena erilaisia muunnoksi hirsimökki -tekniikasta.
Tämänkin ajoin ensin jättää välistä, mutta sitten eräänä yönä sain idean kokeilla erästä tilkkuviivainta, johon oli valmiiksi piirretty minkä levyisiä ja minkä pituisia kaitaleita tarvitaan. Tilkkuviivain oli lähtenyt mukaani, joltain kirpparireissulta.  Resurssilaatikon paloista syntyi pieni liinanen keittiösaarelle hedelmäkorin alle. 

Liinan keskelle tein Katedraalin ikkunan yksityiskohdan.

Verkkokurssin viimeinen kerta oli tämän viikon tiistaina. Vielä en ole puhelimen laturin pussukkaa tehnyt. Sanna antama ohje kivan näköisestä boordista kiinnostaa kovasti ja tulee varmasti käyttöön keskeneräisenä olevaan tilkkupeittoon. 

Tekniikka toimi ... mitä nyt välillä täällä päässä verkkoyhteys katkesi. Kuva Suomeen ja Suomesta tänne näkyi hyvin, mutta minun ääneni ei kuulunut kunnolla. Olin loppujen lopuksi äänetön osallistuja ja käytin eleitä kun halusin kommentoida. 

Tässä Mieheni ottama kuva, eräältä kurssikerralta. Kurssin materiaaleissa oli kansion päällisen ohje ja pitihän sitäkin kokeilla. Valmis kansionpäällinen on jo kuvassa paikoillaan. Lila väri on ohjaaja Sannan yksi lempiväreistä ja siksi valitsin sen Sannan kurssien monisteiden kansionpäälliseen. Näin ne matskut erottuvat nopeasti hyllystä, kun niihin haluaa palata.


 

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus, kiitos! Hieno idea nuo mustavalkoiset tereet tähtien ympärillä, näyttää todella hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava raportti etäkurssista.

    VastaaPoista
  3. Kivoja töitä olet tehnyt ja kaikki niin kauniin värisiä. Olen myös ollut Sannan etäkurssilla tänä keväänä ja ne ovat kyllä olleet mukavia, kun ei pääse oikein mihinkään. Tähti peitosta tulee kyllä kivan näköinen.

    VastaaPoista

Pienikokoisia tilkkutöitä

 Lokakuun lopulla olen viimeksi postannut. On ollut hiukan kiireitä. Mieheni ei saanut jatkoviisumia, kuten alustavasti toivoimme. Tämä tark...