sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Pieniä ja nopeita

 Viime aikoina olen tehnyt ja esitellyt isoja tilkkutöitä. Jotta jaksaa tehdä ison peiton, on välissä mukava ommella jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa. Seuraavanlaisia pieniä tilkkutöitä on valmistunut kevään aikana.

Kälyni osti miehensä kanssa asunnon. Samalla kertaa heillä menivät vanhat huonekalut vaihtoon. Mieheni välitti erään sisaruspuhelun jälkeen minulle viestin, että kaitaliina uuden lipaston päälle olisi Kälylläni toiveessa. Häälahjaksi tekemäni liina ei enää oikein sopinut olohuoneen uuteen värimaailmaan. 

Hetkisen piti muistella, millaisen kaitaliinan olin heille häälahjaksi tehnyt. Mutkaliina se taisi olla. Onneksi tuli informaatiota, millaisia värejä uudessa olohuoneessa on ja minkä kokoinen liinan tulisi olla. Joannasta (suosikki kangaskauppani!) löytyi valmis kangaslajitelma, jossa oli juuri toivottuja värejä.


Tällaisen liinan sitten lähetin tammikuun lopulla Suomeen. Ihan ei ehtinyt Kälyni vuosipäiväksi, mutta kuvia olen nähnyt, jossa liina on paikoillaan. Hyvältä näytti! Tässä kuvassa Kälyni valmis kaitaliina on leikkuupöydälläni.







Ystävänpäivän tabletit omalle keittiön pöydälle, valmistui resurssilaatikon tilkuista.

Maaliskuussa juhlittiin St. Patrick`s Day:tä ja siihen juhlaan tein kaitaliinan, jossa on neliapiloita. Apilat kuuluvat tämän juhlapyhään koristeluihin. Julkaisin kuvan valmiista kaitaliinasta yhdessä fb ryhmässä, jossa sitten erään kuvaani kommentoineen kanssa aloimme ideoida, voisiko apilat tehdä vihreän eri sävyisistä suikaleista. Ajatus jäi sen verran vaivaamaan, että se piti testata. Näin syntyi St. Patrick`s Day Collection; kaitaliina ja tabletit. Näitä ei ole saatavissa lähimmästä tavaratalosta 😁

        
                
Pääsiäiseksi halusin keittiön pöydälle pupujusseja. Päädyin Elisabeth Hartmanin pupumalliin. Olen tehnyt ko. suunnittelijan tilkkupeiton metsän eläimistä Kuopukselleni, mutta itselläni ei ole yhtään valmista työtä, jossa olisi näitä eläimiä. Onneksi kaikki Pornaisten kansalaisopiston Tilkkukurssin ohjeet ovat mukana ja pupun ohjeet löytyivät sieltä. 


En muistanutkaan, miten kiva tämä malli on. Puput valmistuivat sukkelaan ja materiaalia on vielä kahteen pilkulliseen puputablettiin. Pääsiäinen on toki jo vietetty, mutta tulee se pääsiäinen ensi vuonnakin.


Tämän pienen kaitaliinan tein ystävilleni tuliaiseksi, kun menimme heidän kotiinsa illalliselle. Kukkakimppu, joka ei kuihdu. Illan emäntä oli erittäin onnellinen lahjastaan. Tähän pieneen kaitaliinaan käytin tilkkukaupasta ostamani mysteeripussin tilkkuja. 

Olen itsekin oikein tyytyväinen tähän liinaan. Viime vuoden keväällä ompelin omalle keittiönpöydälle ja senkin päälle kaitaliinat tällä samalla mallilla. Omat liinani ovat vain pidempiä ja väreiltään voimakkaampia kuin tämä.

Aika monta tablettia, lautasen alustaa, olen kevään aikana tehnyt. Ne valmistuvat  nopeasti ja ovat helppoja käyttää. Parasta aikaa mielessä pyörii ideoita keväisiin tabletteihin. Kukkia tai lintuja... saas nähdä mitä valmistuu. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...