keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Keskeneräisiä valmistuu

Tänä vuonna lunta riittää Suomessa mutta myös täällä Chicagon alueella. Olemme asuneet tällä alueella jo kaksi vuotta mutta tämän vuoden lumimääriä emme ole aikaisemmin nähneet. Eivät ne ole mitään verrattuna siihen mitä Suomessa tällä hetkellä on, mutta täkäläisittäin ne ovat poikkeamiselliset. Lämpötila on yöllä reilusti pakkasella mutta päivällä se nousee plussan puolelle. Yritin jäädyttää jäälyhtyjä, mutta eivät oikein onnistuneet. Kovimpia pakkasia olisin tarvinnut. Kuvassa ovat siivousämpärini ja Tupperwaren pata, jotka "heitin" ulos odottamaan jäätymistä.

Makuuhuoneemme ikkunan eteen ilmestyi viime viikolla valtavat jääpuikot. Ne ovat merkkinä siitä että kattomme päästää lämpöä ulos, mutta myös siitä, että aurinko jo lämmittää. Eilen nuo jääpuikot tulivat rymisten alas. Jos juuri silloin olisi ollut takaterassilla, olisi syntynyt pahaa jälkeä.


Sain kuin sainkin viime vuonna kesken jääneen Greate with Claudia facebook ryhmän mysteeripeiton valmiiksi. Innostus peiton suhteen pysähtyi tikkaukseen. En oikein keksinyt miten olisin tuon peiton tikannut. En halunnut viedä sitä liikkeeseen tikattavaksi, koska peiton koko on sellainen, että sen saisi omalla koneellakin helposti tikattua. Tikkasinhan kyseisen peiton kakkosversion jo jouluksi. 

Tartuin härkää sarvista ja tikkasin siihen epämääräistä muurahaisen polkua. Tämä tikkausmalli alkaa jo sujua. Olen useasti sanonut, että tässä peitossa on minulle hyvin oudot värit. Nyt kun peitto on valmis, tajusin miksi en oikein ole sinut tämän peiton värien kanssa. Tilkkupinnan värit ovat kylmät ja talviset. Talvi ei ole suosikki vuoden aikani. Olen enemmän syksyn ja lämpimien, murrettujen värien ihminen. Tein kuitenkin peiton valmiiksi. Hyvä minä! Nimi peitolta vielä puutuu; paikka nimelle on jo kuitenkin tehty.

Kun kerran aloin tikkaushommiin, tikkasin samalla myös joulukangastilkuista ompelemani tilkkupinnan. Tilkkupinta löytyi kangaskaapistani, enkä oikein tiennyt mitä siitä olisin tehnyt. Kokoakaan tilkkupinnalla ei kovin paljon ollut. Tilkkupinnan joulukankaat joulupukkeineen, eivät ole oikein minua, nekään. Meidän joulussamme ei ole tonttuja ja joulupukkia. Työn valmiiksi leikatut kangasneliöt löysin kirpparilta tai tilkkukiltamme lahjoituspöydästä ... en muista. Väreiltään ne olivat ok. Kangaskaapissa oli jäännöspala villavanua  ja sen hyödynsin tämän työn välivanuna. Tikkasin tähän työhön ympyröitä.  Joulupalloja ajattelin niiden olevan. Kai tämä joskus jostain paikkansa ja tarkoituksensa löytää. Pulkan pohjalle lämmittämään pienen pulkkailijan peppua, ehkä.


#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 haaste jatkuu osaltani. Tässä kuvassa on lähtötilanne ja tarralla olen merkitty peitot, jotka ovat nyt valmiita. Tyttären joulukuusen matto odottaa vielä valmistumista.

1 kommentti:

  1. Oletpa urakoinut! Tiedän niin tuon tunteen, kun värit eivät tunnun yhtään omalle. Minä olen joskus lahjoittanut tekemäni suuritöisen peiton pois, kun oli ihan väärän värinen :D

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...