tiistai 29. tammikuuta 2019

Dinosaurus sakset



Huom! Tämä kirjoitus sisältää tuotesijoittelua, josta ei kuitenkaan makseta mitään. : )

Viime aikoina on kierrelty erilaisissa kaupoissa.Täytyy löytää se oma suosikkikauppansa läheltä kotia, josta löytää helposti kaiken tarvittavan, ilman että täytyy kiertää koko kauppa. Oikeasti on ollut myös monenlaista ostettavaa, kun konttimme ei vielä ole saapunut.

Ensimmäisellä viikolla paikallisen "Prisman" valikoimaan tutustuessa, huomasin tutun näköisiä tarvikkeita, Fiskarsin saksia. Ja minä kun pakkasin kaikki sakseni konttiin, kun ajattelin ettei täällä kuitenkaan ole samalaisia!

Itselleni sakset ovat erittäin tärkeä työväline. Melkein jokaiselle materiaalille on omat saksensa. Ompelijat tietävät, että kangas saksilla ei paperia leikata ja toisin päin. (Ja myös ompelijan perhe tietää tämän!) Voisin jopa nimittää itseäni eräänlaiseksi saksifriikiksi,sen verran paljon erilaisia saksia löytyi ompeluhuoneestani, kun sitä muuttoa varten tyhjäsin.


Niinpä seuraavan kerran tuohon kauppaan mentäessä, ostin sakset; isot ja pienet dinosaurus sakset. Pienemmät olivat jopa alennuksessa. Saksien terien muotoilu tuo mieleeni lentävän dinosauruksen pään ja siksi nimitän näitä dinosaurus saksiksi. Sakset on valmistettu Kiinassa, vaan eipä taida suomalaisetkaan sakset olla enää Suomessa valmistettuja. Tuttu oranssi väritys on kuitenkin säilynyt.

Leikaavan käden asento on erilainen kuin normaaleissa Fiskarsin saksissa ja samalla tavalla istuvat käteeni kuin Suomesta mukanani tuomat sakset. Saksien kädensija on korkeammalla pöydän pinnasta leikatessa. Pidempi aikainen käyttö osoittaa, miten toimivat ja millaiselle materiaalille sopivat parhaiten. Ovatko parhaimmillaan ohuissa vai paksuissa kankaissa, aika näyttää. Lyhyen kokeilun perusteella tuntuvat hyviltä ja ovat varmaan käytössä vielä pitkään. Yksiäkään Fiskarsin saksia en ole elämäni aikana vielä rikkonut, joten toivotaan näiden dinojen laadun olevan samaa luokkaa.

Tässä kuva dinosaurus saksista Fiskarsin keittiö saksien kanssa.

1 kommentti:

  1. Onpa vinhan näköiset! Ei ole kai Suomen maassa kaupan ollenkaan, en ole ainakaan missään törmännyt tuollaisiin.

    VastaaPoista

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...