maanantai 27. syyskuuta 2021

Greenwich Square - Greenwich neliö

Tämän tilkkutyön aloitin jo ennen koronaa. Sen piti olla minun tilkkutyöni tilkkukiltamme isossa tilkkunäyttelyssä syksyllä 2020. Sattuneesta syystä näyttely peruttiin ja innostukseni työn loppuun saattamiseksi lopahti. Yli vuoden verran melkein valmis työ lojui pizzalaatikossa ompeluhuoneeni sohvalla.

Kesäisen lomamatkamme jälkeen päätin, että nyt teen sen valmiiksi.
Työssä on taloja, jotka kuvaavat asuinalueemme taloja. Alueemme on asemakaavaltaan neliö ja siitä tulee alueemme nimikin. Työssä olen käyttänyt samaa taloblokkia, josta kirjoitin 17.4.2020. Tein silloin keväällä harjoituksena pienen työn, johon kokeilin tuota blokkia. Tikkasinkin tuon harjoitustyön itse longarm koneella. 

Reunoja ja pientä korjailua tämä työ vaati valmistuakseen. Aluksi ajattelin purkaa keskellä työtä olevan puistokaistaleen kukka applikoinnit ja ommella ne uudelleen, mutta jätin ne kuitenkin tuollaiseksi. Asuin alueemme keskellä on nurmikaistale, jossa on erilaisia kukkaistutuksia. 

Purin Vanderbilt Dr nimisen kaitaleen ja siirsin tekstin hiukan keskemmälle. Esteettinen silmäni vinkui pahasti, kun teksti ei ollut keskellä.

Alaosan talojen eteen ompelin harmaan kadun pätkän ja suurensin oikeassa alanurkassa olevaa puistoa. Vasempaan sivuun kirjailin asuin alueemme nimen. Tälle alueelle on kaksi sisääntulo tietä ja molemmissa risteyksissä on kyltti, jossa lukee alueen nimi. 

Tikkautin työni Blue Willow Mercantilessa, siinä vakio tikkauspaikassani. Tikkauskuvioksi valitsin vaahteran lehdet, jotka muistuttavat minua alueellamme kasvavista lehtipuista.

Tässä valmis tilkkutyö alueemme portin pielessä kuvattuna viime lauantaina.

Ihmettelet ehkä, mikä on tuo yksi punainen pallukka yhden talon kohdalla.

Se on punainen sydän ja se on ommeltu asuntomme oven kohdalle. Kirjailin siihen asuntomme numeronkin. Ovenpielessä liehuvat Suomen ja Amerikan liput jätin pois.

Tilkkutyöstä tuli valmiina seinävaate. Nyt se on ripustettuna ompeluhuoneeni seinällä.
 
Niin sitten taas sain yhden keskeneräisen tilkkutyön  valmiiksi. Hyvä minä!
1 kommentti:

"Joka lapsia hellii ja leirillä kellii..."

Kovin on ollut hiljaista tällä blogissa viime aikoina. USA:n koti pakattiin konttiin joulukuussa ja viikkoa ennen joulua palattiin koti-Suom...